Shiv: ik woog 105 kilo!

Mijn naam is Shiv Shankar. Ik ben blij dat ik dit verhaal met jullie kan delen. Waar zal ik beginnen?

 1. Mijn vrouw gaf aan dat ik erg snurkte.
 2. Ik heb een bezoek aan de dokter gebracht en er werd mij verteld dat mijn bloeddruk erg hoog was en ik ondertussen op een gewicht zat van 105 kilo.
 3. Een collega gaf bij mij aan dat het hem opviel dat ik erg zwaar ademhaalde tijdens de conversaties die we hadden.
 4. Zelf keek ik ook vaak in de spiegel en ik dacht: zo wil ik er niet uitzien.

Ik heb een paar dagen nog nagedacht, maar de keuze was duidelijk. Ik heb een bezoek gebracht aan het beste fitnesscentrum bij mij in de buurt. Daar kreeg ik een personal trainer en een diëtist toegewezen. En mijn besluit stond vast: ik wil veranderen én ik ga ervoor!

plan van aanpak

Gedurende een paar maanden ben ik twee keer per week gaan hardlopen en ik heb verschillende groepslessen (BBB, Insanity, Yoga, Fitness, Spinnen, XCO en zwemmen) gevolgd. Dit plan werkte bij mij erg goed, omdat één activiteit voor mij gaat vervelen. Ik raad je dan ook aan om voor voor jezelf te bepalen welke groepslessen of sportactiviteiten jij leuk vindt. Als je verschillende activiteiten onderneemt, zal het je niet snel gaan vervelen. Voor bovenstaande sportactiviteiten heb ik namelijk elke week minstens 1 uur tijd vrij gemaakt.

Daarnaast heb ik mijn eetpatroon aangepast. In plaats van 3 eetmomenten (ochtend, middag en avond) uit te kiezen, koos ik voor 5 eetmomenten (8.00, 11.00, 14.00, 17.00 en 20.00) per dag. Dit waren kleinere maaltijden en ik hield er rekening mee om minder zout en suiker te gebruiken en ik dronk warm water. Daarnaast koos ik niet meer voor de lift, maar juist voor de trap én ging ik met de fiets naar mijn werk. Mijn nieuwe leefstijl was erg wennen, maar één ding hield me op de been. Dit was allemaal voor mijn gezondheid!

Wat gebeurde er met mijn lichaam in de periode van mei (2016) tot en met december (2016) ? De resultaten waren geweldig en dit motiveerde mij enorm!

 1. Mijn gewicht is afgenomen van 105 kilo (mei 2016) naar 78 kilo (december 2016)
 2. Mijn bloeddruk is weer normaal
 3. Ik heb weer een normale ademhaling en mijn BPM in rusttoestand is ongeveer 50.
 4. Ik heb een goede nachtrust en ik snurk niet meer
 5. Ik voel me energieker en dit merk ik ook op mijn werk
 6. Ik zit weer lekker in mijn vel
 7. Ik herinner me nog de dag (in mei) dat ik geen 200 meter kon hardlopen.
  Op dit moment kan ik 20-25 kilometer hardlopen! (geen rustpauze en niet wandelen)

Blog1

Om terug te denken aan de periode hoe ik was en kijk waar ik nu sta.

Onwerkelijk

Ik had met mezelf één doel afgesproken: ik ga deelnemen aan een halve marathon. 4 september 2016 was de dag van de halve marathon en drie weken later liep ik weer een halve marathon. Ik had me nog opgegeven om nog een halve marathon te gaan lopen, maar ik bedacht me. Dit wordt geen halve marathon, maar… een hele marathon! Mijn droom was om de Marathon van Amsterdam te lopen. Als ik deze kans niet pakte dan moest ik weer één jaar wachten. Maar daar wilde ik niet meer op wachten! 16 oktober 2016 loop ik dé Marathon van Amsterdam!

De afgelopen periode had ik niet eens gedacht dat ik de hele marathon (42 KM) ging lopen. Maar vanaf 16 oktober 2016 weet ik beter, want ik heb de marathon toch écht gelopen! Mijn gedachte was dan ook: vanaf het moment dat ik start dan zal ik het de marathon uitlopen.. desnoods kruip ik naar de finish. Ik heb gerend, gelopen én gekropen, maar mijn droom is werkelijkheid geworden! De eerste hele marathon in mijn leven liep ik in 4 uur, 49 minuten én in Amsterdam.

Foto2

Het belangrijkste wat ik geleerd heb in mijn leven:

 1. Met moed en vastberadenheid kan je alles bereiken!
 2. Je hebt de steun van je geliefde en vrienden nodig om jezelf elke keer te overtreffen.

Ik was sprakeloos en erg geëmotioneerd toen ik hoorde dat de organisatie van de marathon mij de hele marathon heeft gevolgd. Toen ik de finish passeerde hebben ze een persoonlijk bericht over mij op Twitter geplaatst.
Screenshot Tiwtter

Toekomstplannen

Mijn volgende doel is om mijn gewicht terug te brengen naar 70 kilo. Daarnaast wil ik de voordelen van fitnessen promoten onder de mensen. Om mijn motivatie vast te houden, doe ik maandelijks mee aan een loopevenement. Mijn droom is om deel te nemen aan de marathon van London en de New York City Marathon. Ik ben benieuwd wat 2017 mij gaat brengen. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in!

 

Marathonworld

Wil jij graag jouw verhaal met ons delen? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Neem contact met ons op!


Let's keep in touch!

Klik hier!