Running Moesy: the American Dream!

Mijn naam is Moesy, hardlopen is een passie en maakt een belangrijk deel uit van mijn leven. Ik vind het ook leuk om mijn grote passie met anderen te mogen en kunnen delen.

Dit jaar heb ik mijn New York City Marathonreis geboekt bij een andere reisorganisatie die deze reis voor mij fantastisch heeft georganiseerd. Er zijn verschillende organisaties waarbij een marathonreis geboekt kan worden, waaronder ook Marathonworld.

1 november VERTREK NAAR NEW YORK

Een maand geleden ben ik thuis gekomen van mijn Amerikaanse hardloopavontuur. Laat ik gewoon beginnen bij het begin en dat is dat ik op dinsdagavond 1 november al naar Schiphol ging. De reden was dat ik die ochtend niet op tijd op Schiphol kon zijn, dus ben ik zo laat mogelijk de avond ervoor naar Schiphol gegaan. Rond half 5 richting de vertrekhal en al snel werd het steeds roder met medelopers en toeschouwers van de organisatie waarbij ik deze droomreis heb geboekt. Ik stond vooraan in de rij dus kon als eerste inchecken. Eenmaal door de check-in, ging het snel en was ik zo achter de security check. Daar nog even ontbeten en toen richting de pier, waar ik ook werkzaam ben. Mijn collega’s die waren ook aan het werk dus dat was wel leuk! Ik kon ook snel boarden en daar ging ik dan richting Londen, first stop!

Op Londen aangekomen hadden we ongeveer 3 uur de tijd voor de overstap. De vlucht van Londen naar New York duurt ongeveer 8 uur. Na een lange vermoeiende reis kwamen we aan op vliegveld Newark. Na aankomst zijn we met de hele groep naar het Chart House geweest om van het geweldige uitzicht van NYC te genieten… kort daarna zijn we naar het hotel gegaan en eenmaal in mijn heerlijke hotelkamer te zijn aangekomen, heb ik gekozen om de avond rustig door te brengen.

Voorbereidingen in New York

De tweede dag had ik een best druk programma. Ik ben mijn dag vroeg in de ochtend gestart met een hardlooptraining in New Jersey. Dit is in de omgeving van mijn de accommodatie waar ik verblijf. Dat was wel even lekker en het ging ook best goed. Na dit trainingsrondje ging ik mezelf lekker opfrissen en daarna gelijk door naar het ontbijt. Dat was echt heel goed geregeld, maar ik moest uitkijken met wat ik ging eten, want je wilt gewoon gezond eten en ook niet te onbekend met de marathon in het vooruitzicht. Dus lekker gegeten en daarna heb ik me aangesloten bij de groep. Vanuit de reisorganisatie werden verschillende activiteiten georganiseerd. Zo zijn we met de groep naar de boot gegaan voor een boottocht door New York. Richting het Vrijheidsbeeld om vervolgens rondom Manhattan langs verschillende bruggen en bekende gebouwen te varen. Wat was dat een superleuke en mooie ervaring.

Moesy uitzicht vanaf boot

Expo New York

Na de boottocht zijn we ook gezamenlijk naar de grote Expo in Manhattan gegaan. Allereerst gingen we onze startbewijzen halen en die had ik al best snel in het bezit. Vervolgens ben ik gelijk naar de schoenenafdeling gegaan van Asics om mijn gewilde special edition hardloopschoenen te kopen, ik ben er echt super blij mee! Ook heb ik een leuk glas van de New York City Marathon gekocht en was al gelijk bijna 200 dollar lichter…. gaat heel snel (lol). En toen begon het met alle kraampjes af te lopen. Ik wilde er zeker van zijn dat ik ze allemaal gehad zou hebben dus ik ben van boven naar beneden gegaan, kraampje voor kraampje. En plots kwam ik een bijzondere hardloopatleet tegen, namelijk Meb Keflezghi (één van de grotere marathonlopers uit Amerika, van oorsprong uit Eritrea!) Ik was echt zo blij en kreeg zelfs een kaart met tekst erop en een gezamenlijke foto van ons twee mee, te leuk! Na afloop van de beurs ben ik nog naar Times Square gegaan. Het werd steeds donkerder en dit was een unieke kans om Manhattan en Times Square verlicht in het donker mee te maken.
Voor dag 3 en 4 waren ter eigen vrijetijdsbesteding dus ik kon doen en laten wat ik wilde. Deze dagen heb ik besteed om de highlights van New York te bezoeken zoals het 9/11 Memorial, World Trade Center, Macy’s op 34th street, een basketbalwedstrijd van de Brooklyn Nets, Rockefeller Center, Empire State Building. Vervolgens ben ik aan het einde van de vierde dag tijdig naar het hotel terug gegaan. Er stond een voorlichting voor de marathondag op het programma met aansluitend een pasta party. Na beide activiteiten te hebben meegemaakt, ben ik naar mijn hotelkamer gegaan. Dit om mezelf voor te bereiden op de marathondag en lekker uit te rusten voor zover dat kon natuurlijk.

New York City Marathon

Dag 5: de dag van de marathon, the day!! Wat een spannende dag zeg. Het begon al heel vroeg want ik kon niet slapen dus was ik al om 5.30 wakker. Vervolgens rustig wakker geworden en wat ontbeten wat ik eerder had gekocht. Producten die ik gewend ben dus vandaar een ontbijtje op mijn kamer. Daarna ben ik tijdig naar de bus gegaan. Ik had nog geluk want de bus zou 15 minuten eerder vertrekken dan wat er in het programmaboekje stond dus ik mag mij nog gelukkig prijzen. Uiteindelijk koos ik voor bus 2, want bus 1 voor de echte snelle lopers, dus die in wave 1 zouden starten. We kwamen uit bij de brug die ons naar Staten Island zou brengen. Het was namelijk de brug waar we als marathonlopers als eerste overheen zouden lopen maar gelukkig nog wel voor bussen alleen open was. We kwamen bij het startgebied en daar waren toch een massa mensen. Ondanks dat het zo groot was, ben ik gelijk opzoek gegaan naar mijn bagagetruck. Dat was nog best moeilijk te vinden, maar met wat vragen kwam ik er toch op tijd aan. Nog even wat lekkere dingen meegepikt en in mijn tas gedaan alvorens ik hem zou afstaan. Hierbij moet je denken aan een bagel, banaan, flesje water en voor ter plekke nog een theetje. Zo, nu resteerde mij na het inleveren van mijn tas het vinden van mijn ‘core’ oftewel startvak. Daar was ik snel aangekomen en kon ik wachten tot we eindelijk in het startvak mochten staan (dat ging op tijd van de waves). We gingen naar binnen…ik vond het heel spannend maar ik bleef me focussen op de wedstrijd!. Er ging toen al van alles door mij heen, want wat kon ik nou verwachten? Hoe zouden die bruggen zijn want ik had weinig tot geen bruggentraining gedaan? Zou het niet op sommige stukken te koud zijn? Ga ik last krijgen van mijn blessures? Hoe zou het publiek zijn? En de belangrijkste vraag: Ga ik de finish halen???

Op deze vraag zou binnen nu en 30 minuten antwoord gegeven gaan worden. En toen, en toen klonk het startschotttttt! Bam!! Daar ging ik dan! O my god….. gelijk al de Verrazano-Narrows Bridge, poeh poeh. Niet te snel Moesy! Nou dat kon niet eens op die brug…. Heel lastig om gelijk al met zo’n brug te beginnen. Na de brug loopt het parcours omlaag en elf mijl door het stadsdeel Brooklyn. Hierbij worden de buurten Bay Ridge, Sunset Park, Park Slope, Bedford-Stuyvesant, Williamsburg en Greenpoint aangedaan. Dat ging lekker hoor, liep gemiddeld 5.30 per kilometer en dat is veel sneller dan wat wilde en gepland had, maar ik probeerde het maar. Bij de ’11 mile’ gingen we onder de Williamsburg Bridge door. Om vervolgens richting de wijk Queens te gaan en halverwege de marathon de Pulaski Bridge over te steken. Tot zover ging het echt nog heel goed met mij. Na 2,5 mijl in Queens, staken we de East River over en gingen we richting de Queensboro Bridge. Deze brug verbindt Long Island City, Queens met Manhattan en komt daarbij over Roosevelt Island. Deze brug hakte er bij mij echt heel erg in en toen zat ik op ongeveer 26 kilometer. Ik wist dat ik links op de weg moest lopen want tussen de 27 en 28 kilometer zou het meetingpoint zijn van de organisatie waarbij ik had geboekt. Ondanks dat ik hem echt begon te voelen ging ik nog redelijk goed door. Opeens kwam ik net na 27 kilometer de toeschouwers tegen. Het ging heel snel en ik wilde niet te veel tijd verliezen dus liep snel door.

Om vervolgens bij 30 kilometer bij de EHBO post te belanden. Het schoot in mijn rechterbovenbeen en had daar zoveel last van dat ik er even aan behandeld wilde worden. Dus dat liet ik maar doen. Daar hielp iemand mij die niet echt heel gelukkig was in het helpen bij mijn probleem dus ik vroeg hem iemand erbij te laten halen en die pakte het probleem gelijk aan en werd mij geadviseerd om zout en gatorade in te nemen. Ik wilde het niet, omdat ik het niet gewend ben, en wat ik niet gewend ben, neem ik niet in. Maar nu deed ik, want het kon alleen maar beter gaan, dacht ik. Toen heb ik nog paar kilometer gelopen en beetje hardgelopen.

Rond de ’20 mile’ passeerde ik de Willis Avenue Bridge, de vierde brug in het parcours. Deze brug verbindt Manhattan met de Bronx. Na deze brug ben ik nog even verder gelopen en bij het 35 kilometer punt heb ik helaas weer moeten afslaan naar de EHBO post. Ik was helemaal koud en mijn knieën en de rest van mijn benen deed echt heel pijn en waren zo moe. Ik heb gelegen, zout ingenomen, gatorade gedronken, mijn polsslag konden ze niet meten dus werd mij gevraagd of ik in de ambulance wilde aansterken. Dat wilde ik zeker wel en daar hebben ze mijn suiker, bloeddruk, etc. gemeten. Eenmaal opgewarmd (20 tot 25 minuten) kwam de dokter langs en die gaf als advies om niet verder te gaan lopen, maar de keuze lag bij mijzelf. Deze keer kon ze mij niet tegenhouden. Gezien mijn waardes goed waren en ik mezelf ook beter voelde ben ik toch verder gelopen, dus niet hardgelopen.

Bij 37 kilometer ben ik weer gaan hardlopen en dat ging verrassend genoeg heel goed! Zelfs zo goed dat ik sneller liep dan dat ik tot nu toe had gelopen in de wedstrijd. Dit resulteerde in dat ik uiteindelijk mijn wedstrijd nog goed kon afsluiten. Maar wat voor tijd zou het gaan worden? Mijn horloge wist ik niet of ik die kon vertrouwen. Dus dat was nog een verrassing. Het was een slijtageslag die uiteindelijk geresulteerd heeft in een finish tijdens mijn eerste New York Marathon!!! Dat was het enige wat telde, het finishen en dat is mij met wat moed en tikje eigenwijsheid gelukt!

Ik wil nogmaals iedereen uit de grond van mijn hart bedanken. Jullie hebben mij zo gesteund en je betrokkenheid getoond waardoor ik dit ook allemaal heb kunnen doen!

Dit jaar heb ik mijn New York City Marathonreis geboekt bij een andere reisorganisatie die deze reis voor mij fantastisch heeft georganiseerd. Er zijn verschillende organisaties waarbij een marathonreis geboekt kan worden, waaronder ook Marathonworld.

 

Marathonworld

Voor meer berichten zie: RunningMoesy


1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] door verschillende organisaties benaderd om een blog te delen over de marathon van New York, door Marathonworld en ook heb ik een interview gehad bij Hardlopen.nl over mij en het hardlopen in het algemeen maar […]

Let's keep in touch!

Klik hier!