MAXIME: HARDLOPEN VERBINDT

Begin september was het eindelijk zo ver: ik ging de NYC groep ontmoeten! Toch wel een beetje zenuwachtig stapte ik in de trein richting Tilburg, waar we met z’n allen de Tilburg Ten Miles zouden gaan rennen.

Een loop die ik zeker iedereen kan aanbevelen! De weergoden waren goed gezind, dus we hadden die dag een heerlijk zonnetje en stralend blauwe lucht. Wat wilt een loper nog meer? Zowel de start als finish waren vlakbij het centraal station, wat het makkelijk bereikbaar maakt. De loop was goed georganiseerd; tassenafgifte ging vlekkeloos, er waren voldoende drank- en sponsposten aanwezig en het was een mooi breed parcours. Doordat er niet in tijdwaves werd gestart, waren de eerste 2 km erg druk, maar eenmaal je plekje gevonden kon je heerlijk op je eigen tempo lopen en was er voldoende ruimte.  Die eerste 2 km waren dus snel vergeten. Het parcours was een mooie afwisseling tussen natuur en woonwijk, waar het aan aanmoediging zeker niet ontbrak.  De Ten Miles is een begrip in Tilburg; ik snap helemaal waarom!

Tijdens het rennen, besef ik weer wat voor een verbindende factor hardlopen is. Jong, oud, net begonnen of al een doorgewinterde loper; het maakt niet uit, alles en iedereen rent door elkaar.  Je maakt met iedereen een praatje in het startvak en wordt door iedereen die langs de route staat aangemoedigd. Kortom, iedereen in hardloopkleding is gelijk. Dat zorgt voor de altijd leuke sfeer bij hardloopevents en onder hardlopers onderling. En niet alleen in de real-life wereld merk je dit, ook op Social media. De hardloop-community op platforms zoals Instagram wordt steeds groter. Men motiveert elkaar, steunt elkaar als iemand een dip of blessure heeft en onderling worden tips uitgewisseld. Natuurlijk werken alle prachtige foto’s en mooie tijden die voorbijkomen op je scherm ook ontzettend motiverend.

Dat geldt zeker ook voor de groep waarmee ik naar New York ga: heel gevarieerd maar ó zo leuk! We zijn individueel allemaal verschillend en ook de leeftijden variëren, maar daar merk je helemaal niks van, want we hebben één ding dat ons verbindt: hardlopen!

Marathonworld

Wil jij graag jouw verhaal met ons delen? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Neem contact met ons op!


Let's keep in touch!

Klik hier!