MARTEN: YES, I DID IT! IK HEB ME VIA MARATHONWORLD AANGEMELD VOOR DE LOOP DER LOPEN!

Mijn naam is Marten van der Kamp, ik ben 47 jaar, getrouwd en vader van 3 tieners. Ik woon in het mooie Friese dorpje Nij Beets (onder de rook van Drachten) en ben in het dagelijks leven directeur van openbare basisschool De Kameleon te Drachten.

De liefde voor sport is er tijdens mijn opvoeding meet de paplepel ingegoten. Van jongs af aan heb ik altijd gevoetbald en tot mijn 35e levensjaar heb ik een mooie keeperscarrière in het noordelijke (top)amateurvoetbal gehad. Na het afsluiten van mijn actieve loopbaan als keeper, startte ik mijn trainersloopbaan in het voetbal.

Tijdens mijn trainersloopbaan is mijn liefde voor het hardlopen zo’n 10 jaar geleden opgebloeid. Als trainer sta je toch vooral stil langs de kant van het veld en mijn lichaam en geest misten de prikkel van het actief bezig zijn.

Mijn sportmentaliteit  nam sindsdien het heft in handen. Ik startte met de gedachte om weer lekker actief bezig te zijn en 1x in de week een lekker trainingsloopje te doen. Na me ingeschreven te hebben voor de eerste 10 kilometerwedstrijd in Drachten (“Haal ik dat wel?”), de eerste halve marathon (moest ik ook kunnen vond ik, nadat mijn vrouw dit ook had gepresteerd), volgden steeds meer halve marathons. Eerst in Friesland, later ook in Amsterdam en Texel. En ja….. dan ben je op een koude avond in januari 2012 op je ipad aan het surfen en schrijf je je in voor de Slachtemarathon. Onder het mom van: “Dat wil ik dan 1x in mijn leven gedaan hebben”.

Bij die ene keer is het (natuurlijk) niet gebleven. De ervaring van het lopen van een marathon en het finishen was zo intens dat dit gevoel bleef hangen. En als sportman in hart en nieren vond ik dat die tijd (4 uur en 11 minuten) toch wel sneller moest kunnen. Inmiddels heb ik ook 3 keer in Rotterdam de marathon gelopen en mijn PR op 3 uur en 54 minuten gezet.

Tsja…. en dan ga je weer eens op internet surfen op zoek naar een nieuwe uitdaging. Op mijn bucketlist staat 1 evenement: als rasechte Fries en is dat natuurlijk het schaatsen van de Elfstedentocht. Maar ja, dat kan nog wel even duren…. Ik weet echter dat dit nog heel veel geduld vraagt.

Ik had de marathon al toegevoegd aan mijn (bucket)lijstje en hierachter stond al een vinkje. En wat is dan de mooiste marathon, welke loop was voor mijn gevoel als nuchtere noordeling bijna ‘onbereikbaar’? NEW YORK!

En yes, I did it! Ik heb me via Marathonworld aangemeld voor de loop der lopen! Samen met mijn vrouw, die als supporter / coach / liefhebber / morele ondersteuning mee gaat, sta ik aan de start op 5 november in The Big Apple.

De komende periode wil ik mijn ervaringen en kennis delen in de aanloop naar-, tijdens het lopen van- en na afloop van mijn marathonreis naar New York. Als ik daarmee 1 loper inspireer om ook zijn of haar (loop)grenzen te verleggen of te helpen met informatie, dan is mijn doel bereikt!

 

Marathonworld

Wil jij graag jouw verhaal met ons delen? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Neem contact met ons op!


1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Michelle de Wit
Michelle de Wit
6 jaren geleden

Super leuk! Mijn man gaat dit jaar in New York zijn eerste marathon lopen. Ik ga mee als organisatie op de reis en sta hem natuurlijk aan te moedigen bij het supporterspunt van Marathonworld. Succes nog met de voorbereidingen!

Let's keep in touch!

Klik hier!