Luc: De marathon van Chicago

De marathon van Chicago

Na de marathon van New York in 2017 stelde ik het doel om alle World major marathons te gaan lopen. De sfeer, het parcours en mijn prestatie in New York zorgden ervoor dat ik mijn volgende marathon weer in Amerika wilde lopen. Na twijfelen tussen Boston en Chicago werd de keus voor Chicago gemaakt, op papier een snel parcours en makkelijk te bereizen vanuit Nederland.

De Chicago marathon zou na Rotterdam, Amsterdam en New York mijn vierde marathon worden. Niet eerder had ik ervoor gekozen om naar een marathon te gaan met een reisorganisatie. Ik wilde de Chicago marathon goed aanpakken en me geen zorgen hoeven te maken over de reis en het verblijf. De goede verhalen en referenties van Marathonworld zorgden ervoor dat ik de marathonreis via Marathonworld geboekt heb.

Twee dagen voor de marathon gearriveerd in Chicago. Een super hotel midden in het centrum en dicht bij de start zorgden meteen voor een goed gevoel. De start van de marathon was al erg vroeg (8.30 in de ochtend). Het hotel op 10 minuten wandelen van de start maakte het erg relaxt. Aan de hand van mijn prestatie in New York kon Marathonworld een startnummer regelen in het wedstrijdvak. Dit had als voordeel dat je tot 10 minuten van tevoren een warming up kon doen, je kleding achter kon laten in een tent en vooraan kon starten.

Om 8.30 ging het startschot op een druilerige zondag. Dit weerhield de supporters er niet van om de lopers aan te komen moedigen. De eerste kilometers stond het publiek rijen dik. Vol adrenaline vlogen de eerste kilometers voorbij en voor ik het wist liep ik op het halve marathon punt langs het hotel, nog steeds op schema om 2.25 te lopen. Vanaf 30 kilometer kreeg ik het zwaarder en begon het tempo te zakken. De laatste 5 kilometer begon het hard te regenen en kreeg ik vol de wind in het gezicht. De kilometertijden liepen op, maar de mooie route en het publiek hielpen mij er doorheen om ondanks het verval in de laatste kilometers te finishen in een tijd van 2.28.43 een nieuw persoonlijk record.

Alle lopers van Marathonworld haalden de finish welke we in de avond onder het genot van een biertje alle prestaties en marathonverhalen besproken. Voor mij was het een unieke reis en zeer geslaagd. De professionele organisatie van Marathonworld en het leuke team lopers hebben ervoor gezorgd dat ik de volgende keer zeker weer met ze op pad ga om mijn persoonlijk record in een andere marathon te verbeteren.

 


Let's keep in touch!

Klik hier!