KELLY: DE MARATHON VAN AMSTERDAM 2017

Ik zal mij eerst even voorstellen. Ik ben Kelly van der Meer, 27 jaar en samenwonend in Hoofddorp. Pas sinds 2014 ben ik begonnen met hardlopen. Zonder enige ervaring liep ik voor het eerst de halve marathon van Hoofddorp en met een eindtijd van 2.15.22 uur kwam ik als bijna laatste binnen! Dat motiveerde mij,  om steeds meer en meer te gaan rennen. Met als doel m’n prestaties te verbeteren.  Na een aantal wedstrijden (5/10/15 km) gelopen te hebben, heb ik besloten om mezelf aan te sluiten bij een coach. Zo kwam ik bij Runnercoach terecht om serieus te gaan trainen voor mijn eerste echte hele marathon. Zeggen en doen is heel andere koek,  dus pas na een aantal maanden trainen samen met een hardloopmaatje, eindelijk de knop omgezet om maar een kaartje te kopen voor de Marathon van Amsterdam en om aan het echte werk te gaan beginnen!

Trainingen
Ik begon met één keer per week een intervaltraining in groepsverband en twee keer per week een korte en lange afstand tot max 30. km te gaan lopen. Het was erg leuk te zien hoe snel je vooruit gaat en steeds langere afstanden kan gaan lopen, en ik voel me dan ook top fit. Kwam thuis na een 30 km duurloop waarna m’n moeder zich afvroeg of ik wel gelopen had, zo goed voelde ik me. Maar die hele marathon komt steeds dichterbij en de angst dat je maar tot 30 km traint, werd steeds groter. Ga ik het wel halen nog eens 12,195 km verder! Verstand op nul en doorgaan. Al die goede trainingen worden beloont : ik loop m’n halve marathon van Hoofddorp (3 jaar later) in 1.43.33 uur.

Hele marathon
Eindelijk is het dan zo ver, de hele marathon van Amsterdam. Ik heb heerlijk geslapen en het is tijd om richting Amsterdam te gaan. Waren echt vroeg dus genoeg tijd om ons heerlijk voor te bereiden. Ik trek een oud trainingspak aan wat opengeknipt is aan de onderkant, ik zie de mensen naar mij kijken, dat viel mijn hardloopmaatje ook op. Maakt mij niet uit, ik heb het zo wel lekker warm. Naar het Olympisch stadion toe beginnen de zenuwen lichtelijk op te komen en moet ik voor de 3de keer naar het toilet. Vlak voor de start beslis ik dat ik eigenlijk wel met een “haas” mee wil lopen en loop naar een “haas” toe met de ballon 3.45 uur en bedenkt me : hier wil ik me bij aansluiten. Bijna klaar voor de start gooi ik m`n trainingspak uit en ga mezelf aansluiten bij de groep. Meteen merkte ik al na het startschot en de eerste paar meters , dit is niks voor mij, ben veel te gefocust op die “haas” en wil dit helemaal niet. Ik besluit om het toch voor mezelf te gaan lopen, het is ook onwijs druk met lopers om zo’n “haas” heen.

We zijn van start, het is prachtig weer, en ik ga gewoon lekker genieten. Wat een mooie en leuke route, veel mensen langs de kant die aanmoedigen en je er helemaal doorheen slepen. Ik heb ervan genoten! Geen moment gehad van waar ben ik aan begonnen of ik stop ermee, met veel drinken, gels en isotone drank onderweg voel ik me onwijs fit. De laatste kilometers zie ik lopers om me heen vallen of onwel worden vanwege het warme weer, gelukkig heb ik onwijs veel gedronken onderweg bedenk ik me. Mijn ouders en vriend staan net voor het Olympisch Stadion, ik kan niet meer stoppen met lachen van geluk dat ik zover gekomen ben en zette het laatste stukje nog even aan, zelfs hiervoor heb ik nog de kracht voor en de adrenaline stroomt er door je hele lijf als je binnenkomt bij het Olympisch stadion! Wat een geweldige eerste ervaring van een Marathon! Ik haal trots m’n medaille op.

Ik weet niet hoe de aankomende jaren gaan lopen met een nieuw huis (wat bijna klaar is) en een kinderwens,  maar 1 ding weet ik wel zeker, dit was mijn eerste maar zeker niet mijn laatste hele Marathon!

 

Marathonworld

Wil jij graag jouw verhaal met ons delen? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Neem contact met ons op!


Let's keep in touch!

Klik hier!