Ingrid: Mijn New York City Marathon

Mijn naam is Ingrid van den Boomen en sinds 2008 werkzaam als reisspecialist bij Marathonworld. De laatste jaren heb ik verschillende marathons gelopen, waaronder de indrukwekkende New York City Marathon. Voor mijn werk organiseer ik met veel enthousiasme marathonreizen naar New York.  Ieder jaar begeleid ik de reis en moedig ik onze deelnemers aan. Tot het moment daar was, dacht ik: “het lopen van een marathon, ben ik daartoe ook in staat? Durf ik deze uitdaging aan?” De keuze was snel gemaakt, ik ga dit doen! De eerste zondag van november wordt dé dag!

Voorbereidingen

De voorbereiding begint met de aanschaf van goede schoenen, fijn zittende kleding en een hardloophorloge. Trainingsschema’s in de aanslag en gaan! Eén jaar lang trek ik uit voor trainingen, duurlopen en wedstrijdjes. Af en toe heb je de gedachte in je hoofd: “waar ben ik aan begonnen?” Maar ik houd de finish in Central Park voor ogen! Ondertussen zijn de voorbereidingen voor vluchten, hotels en startbewijzen ook in volle gang. Na een maandenlange voorbereiding ben ik er echt klaar voor. We reizen met de groep af naar ‘the city that never sleeps’. De hele week staat in het teken van de marathon: 42 km en 195 meter. Het ophalen van het startnummer, de gezamenlijke trainingsloop door Central Park, hardlopers vanuit de hele wereld die je ontmoet, het komt steeds dichterbij.

New York City Marathon

De New York City Marathon

Dan is het zover, de dag waar ik één jaar lang naar uitgekeken heb. Het begint met het wachten op het startschot. Dan de eerste brug over, samen met duizenden lopers. De wijken Queens, Brooklyn, Manhattan en the Bronx die op me wachten. Honderdduizenden supporters langs het parcours. Het gevoel is fantastisch, ik loop de marathon van New York! De eerste 25 km’s gaan goed, maar dan worden de benen zwaarder en de vermoeidheid slaat toe. Het ingezette tempo is tot 35 km nog vol te houden. De laatste 7 kilometers zijn zwaar maar de finish is in zicht, bijna! En dan na 4 uur, 40 minuten en 24 seconden kom ik de finish over.

I did it, samen met onze groep en bijna 50.000 medelopers! Wat ben ik trots op onze prestaties!

 

Marathonworld

Wil jij graag jouw verhaal met ons delen? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Neem contact met ons op!


Let's keep in touch!

Klik hier!