Greg van Hest: New York, New York!

Had ik wat met de marathon van New York? Nee eigenlijk niet! Ik had als topatleet al heel veel meegemaakt en gezien over heel de wereld. Diverse marathons, wereld kampioenschappen en mijzelf in 1999 geplaatst voor de Olympische Spelen van Sydney, waar ik in 2000 als 25e finishte op de marathon voor Nederland. New York, wat hadden al die lopers met New York? Je kan de marathon net zo goed in Rotterdam, Amsterdam of Eindhoven lopen ‘why the F’ helemaal naar New York!

In 2004, vier jaar na mijn Olympische marathon in Sydney kreeg ik te horen van mijn manager dat ik kon starten in New York. New York, oké cool ik ga wel! Toen,

dat jaar, veranderde mijn mening over de New York City Marathon drastisch. Ik was geen man van lang voor een wedstrijd invliegen of nog lang na een wedstrijd blijven. Ik had races in Japan gelopen en het liefste kwam ik zo laat mogelijk voor de race aan en het liefst vloog ik de avond na de wedstrijd weer terug naar Nederland. Zo ook voor New York in 2004, rekening houden met jetlag invliegen op donderdag, terug zo snel mogelijk op maandag!

En dat deden we in 2004! Aankomen in New York donderdag 4 November, wedstrijd zondag 7 November, terugvlucht maandag 8 November! Perfect! Perfect… no way…. Vol verbazing trainde ik op vrijdag en zaterdag in Centralpark.
Man, man, man, wat een stad, wat een energie en heel Manhattan ademde marathon! Ik heb intens genoten de dagen voor de wedstrijd, dit had ik nog nooit gevoeld voor een wedstrijd. En dan de marathon zelf op 7 November! Nee het was niet omdat ik er de beste marathon uit mijn hardloopcarrière liep. Maar ik weet nog als de dag van gisteren dat ik achter in de kopgroep de Verrazano bridge afkwam, Brooklyn binnen liep en dat er met het opdraaien van Brooklyn, een hardrock band kneiter hard ging spelen! KIPPENVEL! En die kippenvel is niet meer weggegaan tot na de finish. Sterker nog, als ik terug denk aan de sfeer tijdens de New York City Marathon, krijg ik gewoon wéér kippenvel! New York is een beleving! Ik zat stuk, ik kon niet meer op first avenue, maar hier uitstappen, dat wilde ik niet!
Als het Rotterdam, Amsterdam of Eindhoven was geweest had ik getopt en niet gefinisht! Hier niet, hier kon dat niet, hier wilde ik dat niet! De sfeer, het publiek, de aanmoedigingen! Helemaal er doorheen zitten, maar ‘YOUR STILL LOOKING GREAT DUDE’! In één woord awesome!

New York zat in mijn hart! En wat had ik een spijt dat ik een vlucht terug had geregeld op maandag 8 November, de dag na de marathon! Terug zei ik tegen mijn vader en coach Ad van Hest, dit wil ik nog eens mee maken! Ik was verliefd geworden op de New York City Marathon, ik hield er van! New York is een beleving en intens genieten wat met géén één wedstrijd over de wereld te vergelijken is. En geloof me ik, heb heel veel gezien en meegemaakt als oud topsporter! Ik snapte na 2004 de mensen die zo lyrisch over New York spraken en ik ben er zelf ook één van geworden.

Inmiddels heb ik de New York City Marathon in 2015 weer mogen lopen en komende editie 2016 ga ik wéér samen met mijn hardlopende echtgenote Femke van Hest van start in The City! Ze is benieuwd na mijn verhalen, en ik weet 100% zeker dat het 42195 meter KIPPENVEL zal worden! New York, New York here we come!

Runshop Greg van Hest

Bezoek mijn winkel, Runshop Greg van Hest, want ik vind het enorm leuk om in contact te komen met (nieuwe) marathonlopers. Ik sta zelf vijf dagen per week in de zaak. Mijn team weet van wanten en wij kunnen jou op elk vlak adviseren. Dat kan voor het kiezen voor de juiste schoen door middel van een loopanalyse, als wel het adviseren wat te doen met voeding voor tijdens en na de marathon, of je op weg te helpen met tips in je trainingsopbouw naar je persoonlijke doel.

www.runshopgregvanhest.nl
013 577 0688
A Wilhelminapark 43 | 5041 EC Tilburg

Marathonworld
Voor goed advies kan je terecht bij onze twee betrouwbare partners: PK Runningshop en Runshop Greg van Hest.


1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilfred weyers
Wilfred weyers
7 jaren geleden

Geweldig Greg wat je allemaal bereikt hebt, jou woorden overtuigen mij ook om ooit eens een marathon in New york te lopen, een prachtig verhaal van een topsporter.Ik waardeer je al héél lang als trouwe Facebookvriend maar ook als voorbeeld topsporter ! !!

Let's keep in touch!

Klik hier!