Greg: hardlopen is de mooiste sport die er bestaat!

Greg: Hardlopen is misschien wel de mooiste sport die er bestaat als je het mij vraagt. Waarom? Omdat vrijwel iedereen het kan! Ik kan niet hardlopen, bestaat vrijwel niet. Als je lijf gezond is kan je hardlopen! Hoe hard? Dat is genetisch bepaald. De ene persoon kan nu eenmaal door genen en aanleg wat harder lopen dan de andere persoon, maar hardlopen kan iedereen én hardlopen wordt overal, over heel de wereld gedaan!

De basis, daar ben je mee geboren, een paar benen!

Het mooie van de hardloopsport is dat je vrijwel weinig er voor nodig hebt. De basis, daar ben je mee geboren, een paar benen! Het materiaal is een paar goede schoenen en dan kan je gaan. Geen abonnementen of tijden waarop je kunt gaan trainen. De voordeur open en de weg ligt open voor je om een rondje te gaan hardlopen. Het moeilijkste is om die eerste stap naar buiten te zetten en te gaan. Eenmaal opgang dan ligt de wereld voor je open. Een kort rondje, een lang rondje, tempo hoog of tempo laag het maakt niet uit want je loopt!

Iedereen heeft zijn / haar eigen doel

Het andere mooie aan de hardloopsport is dat iedereen zijn of haar eigen doel heeft! Lopen gewoon om lekker fit te zijn. Lopen om een wat slanker lijf te krijgen. Lopen om de grenzen van je eigen kunnen op te zoeken. Of lopen om ooit de marathon afstand te kunnen voltooien. Iedereen die hardloopt heeft zijn eigen verhaal, zijn eigen drive en zijn eigen doel in het lopen. En dat eigen doel verbroederd weer. Hardlopers hebben respect voor elkaar. Zowel de hardloper die in training is voor de Olympische marathon als wel de loper die voor zijn eigen fitheid twee, misschien drie keer per week een half uurtje de deur uit gaat om zijn of haar rondje te doen.

Als hun pad kruist zullen ze elkaar groeten, want lopers zijn als familie voor elkaar.
Geniet van het lopen. En weet dat ‘kan niet’, niet bestaat.
(Als je natuurlijk 2 benen hebt en kan lopen.)


Let's keep in touch!

Klik hier!