Dennis: Valencia Marathon op nummer uno!

Mijn naam is Dennis Hopman en ik werk bij PK Runningshop in Dodewaard. Ik ben een fanatieke sporter die een passie heeft voor hardlopen. Graag wil ik jullie meenemen in mijn verhaal over de Valencia marathon die ik op zondag 20 november 2016 heb gelopen samen met mijn vrienden van The Runclub.

Het mooie aan hardlopen is dat je telkens je grenzen blijft verleggen. 5 kilometer werd bij mij 10, 10 werd 15, 15 werd een halve marathon en nu heb ik inmiddels 4 marathons erop zitten. Samen met The Runclub hebben we dit keer de marathon van Valencia gelopen.

Valencia ademt sport

Wow, wat een geweldige stad. De stad ademt sport. In iedere geval voor dit weekend. Het park Jardín del Turia wat zich door het centrum van de stad slingert daar is iedereen in beweging. Het park strekt zich uit over ongeveer 9 kilometer met als een van de eyecatchers het complex wat bestaat uit 6 gebouwen waardoor Valencia nu ook wel de stad van Kunst en Wetenschap wordt genoemd. Valencia is goed te doen op de fiets. Wij hadden van zaterdag tot en met maandag dan ook een fiets gehuurd. Niet te veel slenteren want dit is niet bevorderlijk voor de marathon ;-). Zaterdag hebben we het park en het strand verkent met als tussenstop de expo van de Valencia marathon. Op de expo was het bijzonder druk, maar door de goede organisatie, de gemoedelijke sfeer en het heerlijke weer was het geen straf om daar lekker te neuzen voor een uurtje of drie. ‘s Avonds hebben we in ons huis een eigen pasta party gehouden zodat we met een volle tank aan de start zouden staan. Het wel bekende koolhydraten stapelen.

ValenciaMarathon

Valencia Marathon

Vanwege het mediterraans klimaat in Valencia is het in november heerlijk met een temperatuur rond de 20 graden. En dat betekent dat de start van de marathon ook vroeg is. Zo was de start op zondag voor de 10 kilometer en de marathon om 08.30 uur. Een jewelste van een drukte op de zondagochtend rondom de start/finish, maar door de goede organisatie werd alles in goede banen geleid. De marathon van Valencia heeft niet voor niets als eerste Spaanse marathon een Golden Label gekregen vanuit de IAAF. Alles was tot in de puntjes goed verzorgd. Het parcours van de marathon is vlak en snel. Enige lichte stijging tussen kilometer 25 en 32. Maar door alle support wat langs de kant staat zweefde ik over het asfalt. Door de geweldige aankleding langs het hele parcours met bandjes, locals en supporters beleefde ik vaak kippenvel momenten. Met als klap op de vuurpijl de finish. De laatste 2 kilometer werd ik echt gedragen door alle aanmoedigingen en de schitterende finish bij het Wetenschapsmuseum (Museo de las Ciencias Príncipe Felipe). Met een tijd van 3.04.00 had ik ook een nieuw PR in handen! Dat was extra genieten van het laatste stuk als je weet dat je al die effort hebt kunnen omzetten in een mooi resultaat. Na de marathon heeft een deel van The Runclub gerelaxt bij ons huis met de voetjes in de jacuzzi en een welverdiende cerveza. De andere helft is nog naar Valencia CF – Granada CF geweest. In de avond hebben we onszelf getrakteerd op heerlijke tapas ergens in het oude stadscentrum. Maandag hadden we een deel van de stad nog verkend en in de avond gingen we terug naar huis.

THE RUNCLUB

Ik heb vier geweldige dagen gehad samen met The Runclub en ik kan iedereen de marathon van Valencia aanraden. Geweldige stad, prachtig weer en een fantastische marathon. Dit was mijn vierde Spaanse marathon, maar deze komt zeker op nummer Uno!! Benieuwd naar onze andere marathons? Kijk dan op www.therunclub.nl .


Let's keep in touch!

Klik hier!