New York city Marathon 2017

A once in a lifetime experience

5- 6- en 7-DAAGSE arrangementen INCLUSIEF startbewijs

  • Volledig verzorgde reis
  • Begeleiding ter plaatse
  • Voorbereiding met trainingsschema's door runcoach
  • Personal trainer*

Ga jij deze uitdaging aan?

Marathonworld organiseert dit jaar voor de 33ste keer deze geweldige marathonreis! Beleef de droom van iedere marathonloper: het lopen van de New York City Marathon! Op 5 november 2017 kan jij aan de start staan, want voor deze populaire  marathon bieden wij marathonreizen aan inclusief startbewijs waardoor je  gegarandeerd bent van deelname. De New York City Marathon heeft een uitstraling als géén andere marathon  ter wereld. Het is uitstekend georganiseerd en perfect verzorgd. Ook het meest  enthousiaste publiek moedigt je aan tot aan de finish in Central Park!

Jij loopt de marathon, wij regelen de rest!

Wij vinden het erg belangrijk dat jouw marathonreis goed op jouw wensen aansluit zodat jij je volledig kunt concentreren op het lopen van de marathon. I edereen doet dat op zijn / haar eigen manier. De één deelt zijn voorbereiding graag m et medereizigers, de ander is liever meer op zichzelf. Daarom kan je er bij M arathonworld voor kiezen om je volledig aan te sluiten bij de groep of juist  individueel te reizen. Ook als je individueel reist kan je bij bepaalde  (groeps) activiteiten aansluiten.

Wat heeft Marathonworld jou te bieden?

>  AL 33 JAAR DE SPECIALIST IN MARATHONREIZEN
VOLLEDIG VERZORGDE REIS
>  TEAM VAN HARDLOOPPRO’S, THERAPEUTEN EN REISSPECIALISTEN 
>  EEN AANSPREEKPUNT VOOR, TIJDENS EN NA DE MARATHON
>  ZEER SCHERP GEPRIJSD EN INCLUSIEF GEGARANDEERD STARTBEWIJS
>  PROGRAMMA VOOR SUPPORTERS
>  SPECIALE BLESSUREVERZEKERING
>  PERSONAL TRAINER*

* Tegen een meerprijs is het mogelijk om jezelf voor te bereiden op de New York City Marathon samen met een personal trainer. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Compleet hardlooparrangement inclusief:

> STARTBEWIJS
> MEDAILLE
>
OORKONDE
> GEPERSONALISEERD SHIRT
> GEZAMENLIJK BEZOEK AAN DE EXPO
> MARATHONWORLD MEETING / SPREEKUUR
> TOEGANG TOT DE PASTA PARTY
> TRANSFER NAAR DE START*

* Transfer vertrekt vanuit Holiday Inn Midtown, Hudson Hotel en Fairfield Inn Comfort en Suites. Verblijf je in een ander hotel vraag dan onze marathonspecialisten naar de  mogelijkheden.

Voor supporters die geen gebruik maken van het  hardlooparrangement wordt er een supporterskorting van €449,- in mindering gebracht op de reissom. 

Extra’s

Onze arrangementen zijn inclusief onderstaande extra’s:

>  WELKOMSTMEETING
>  VERKENNINGSLOOP EN TRAINING IN
>  CENTRAL PARK**
>  MARATHONWORLD MEET & GREET POINT
(TIJDENS DE MARATHON VOOR SUPPORTERS)
MARATHONWORLD AFTERPARTY
(VOOR HARDLOPERS EN SUPPORTERS)

Daarnaast kan je optioneel aan de volgende  groepsactiviteiten deelnemen:

>  NEW YORK BIKE TOUR ONDER BEGELEIDING VAN TEAM MARATHONWORLD ***
>  GEZAMENLIJK ONTBIJT ****
>  GEZAMENLIJKE DINERS ****
>  DIVERSE EXCURSIEMOGELIJKHEDEN *****

**      Deze activiteit vindt plaats op vrijdag 3 november
***    €35,00 vooraf te reserveren
****  Ter plaatse te betalen
***** Op individuele basis vooraf bij te boeken

Arrangementen New York City Marathon

In ons reisaanbod hebben wij een aantal zeer scherp geprijsde 7-daagse arrangementen opgenomen. Wil je langer of korter verblijven? Een aantal nachten bij familie of vrienden? Of liever in een ander hotel? Wij kunnen deze arrangementen compleet naar wens aanpassen. Klik hier om in contact met ons te komen.

Tip: Wil je afwijken van de standaard arrangementen? Pas dan de terugreisdatum aan en reis met ons mee op één van de vertrekdata uit ons standaard aanbod. Zo vlieg je mee met het team en onder onze begeleiding.

Heb je het boekingsformulier of het contactformulier ingevuld? Wij nemen binnen 48 uur contact met je op. Voor vragen neem gerust telefonisch contact met ons op via 0413 337 776.

De datum die in de prijstabel worden genoemd als “datum terug” is de datum dat de vlucht aankomt in Nederland (België en Duitsland op aanvraag). Jouw vlucht vertrekt 1 dag eerder vanuit New York.

Parcours New York City Marathon

Op jouw bucketlist kan de beroemde New York City Marathon natuurlijk niet ontbreken. Iedere marathonloper heeft als droom om te finishen in Central Park. Deze marathon is een onvergetelijke ervaring van de eerste tot de allerlaatste meter. Het parcours is een ware uitdaging, zeker omdat het niet vlak is door de in totaal vijf bruggen.

Het parcours van de New York City Marathon loopt via ‘the boroughs’ (stadsdelen): Staten Island – Brooklyn – Queens – Manhattan – Bronx naar de finish in Central Park.

Parcours New York City Marathon world

De start van de marathon vindt plaats op Staten Island. Na het startschot loop je via de ruim 2 mijl (3.2 km) lange Verrazano Narrows Bridge Brooklyn binnen. Dit is een geweldig moment, omdat je gezamenlijk met alle marathonlopers over deze brug loopt. Na deze brug loop je Brooklyn binnen en word je vanaf dit punt aangemoedigd door tienduizenden supporters die zich aan de kant begeven.

Na ongeveer 19 kilometer door Brooklyn te hebben gelopen passeer je de Pulaski Bridge (je hebt nu de halve marathon achter de rug). Je loopt nu Queens binnen. Je gaat op weg naar de Queensboro Bridge om via deze brug Manhattan binnen te lopen. Dit is misschien wel één van de indrukwekkendste gedeeltes van de marathon. Boven op de brug (25 kilometer punt) heb je een geweldig uitzicht over de skyline van Manhattan. Onder deze brug maak je twee bochten naar links en ga je via First Avenue op weg naar de Bronx.
Aan het begin van First Avenue, net onder de brug aan de rechterzijde, zie je ons oranje gekleurde Meet & Greet Point. Vanaf dit punt staat nóg meer publiek en tientallen bandjes die zorgen voor een geweldige sfeer. Deze sfeer zal je motiveren en overtuigen van je eigen kunnen als de vermoeidheid een rol gaat spelen.

Je loopt via de Willes Avenue Bridge de Bronx binnen om die na 1,5 kilometer te verlaten via de Madison Avenue Bridge. Na ongeveer 4 kilometer grotendeels over de Fifth Avenue te hebben gelopen, ga je bij 90th street rechts Central Park binnen. De laatste 3,5 kilometer van de New York City Marathon zijn nu begonnen! Aan het einde van Central Park ga je via 59th street nog even Central Park uit, om bij Columbus Circle aan de laatste (licht oplopende) meters te beginnen richting de finish. Vanaf dit punt loop je tussen de tribunes in Central Park. Voordat je finisht, zullen hier duizenden mensen je toejuichen en gaan we op weg naar het doel wat jij voor ogen hebt! Hier heb je maanden voor getraind om te finishen! Trots dat mag je op jezelf zijn en wat een ‘a once in a lifetime experience’!

Programma donderdag 2 november tot en met 8 november 2017

Ter voorbereiding op jouw vertrek naar New York informeren wij jou regelmatig over jouw reis, ontvang je van ons trainingsschema’s en geven wij jou de leukste tips voor jouw verblijf in New York. Graag nemen wij jou ‘mee’ naar New York zodat je de invulling per dag alvast kunt doornemen.

Donderdag 2 november 2017

Vandaag vertrekt de vlucht van Icelandair naar New York. De reisbegeleiding van Marathonworld zal jou op Schiphol enthousiast verwelkomen zodat je gezamenlijk aan boord gaat van het vliegtuig. Je wordt na landing direct per transfer naar het desbetreffende hotel gebracht. Hier kan je inchecken en gebruik maken van de hotelkamer.

Vrijdag 3 november 2017

De rechtstreekse vlucht van United Airlines vertrekt vandaag naar New York. Ook op deze vlucht vliegt er een reisbegeleiding van Marathonworld mee die jou verwelkomt op Schiphol zodat je gezamenlijk aan boord gaat van het vliegtuig. Je wordt na landing direct per transfer naar het desbetreffende hotel gebracht. Hier kan je inchecken en gebruik maken van de hotelkamer. Voor degene die al op donderdag in New York zijn gearriveerd:

CENTRAL PARK RUN
Om 8.15 uur wandelen we vanaf onze verblijfsaccommodaties naar het prachtige Central Park. Deze Central Park Run bestaat uit een verkenningsloop en een rustige training. Na een gezamenlijke warming-up en het maken van de groepsfoto, lopen we weer verder door Central Park. De laatste kilometers van de trainingsloop zijn gelijk aan die van de New York City Marathon. We eindigen de parcoursverkenning bij de finishlijn van de marathon.

MEETING / SPREEKUUR
Tussen 11.00 en 12.00 uur organiseren wij een ‘meeting’ in de lobby van hotel Holiday Inn Midtown. De reisbegeleiding van Marathonworld is aanwezig om al jouw vragen te beantoorden. Er is tevens een hardloopspecialist oproepbaar. Wil je meer weten over de marathon? Of over New York? Stel jouw vragen gerust aan ons. Daarnaast geven we jou graag de laatste adviezen en en tips voor de marathon.

MARATHONBEURS
Van donderdag tot en met zaterdag is de marathonbeurs geopend. De reisbegeleiding van Marathonworld zal inventariseren wie er gezamenlijk mee naar de beurs willen gaan. De beurs kan ook individueel bezocht worden. (Adres: Jacob K. Javits Convention Center, 11th Avenue at 35th Street).

Tijdens deze beurs is er de mogelijkheid om de stands te bezichtigen. Er zijn veel merken vertegenwoordigd op het gebied van hardlopen. Iedere marathondeelnemer dient op deze beurs persoonlijk zijn/haar startbewijs af te halen. Openingstijden voor het ophalen van de startbewijzen zijn:
Donderdag 2 november 10.00-19.00 uur *
Vrijdag 3 november 10.00-19.00 uur *
Zaterdag 4 november 09.00-17.00 uur
* Op deze dagen blijft de Expo nog een uur extra geopend voor bezoek.

OPENINGSCEREMONIE
Tussen 18.00 uur en 20.00 uur start het marathonweekend met de officiële openingsceremonie in Central Park. Dit is een prachtig moment, omdat duizenden lopers en supporters uit ruim 100 landen aanwezig zijn. Familie en vrienden kunnen vanaf de tribunes in Central Park de parade bekijken, er is live muziek en de avond wordt afgesloten met vuurwerk boven Manhattan!

Zaterdag 4 november 2017

NYRR DASH TO THE FINISH LINE 5 K
Een wedstrijd die om 8.30 uur start bij de United Nations en eindigt in Central Park. Vrienden en familie kunnen ook inschrijven en ervaren hoe het is om in Central Park te finishen! Wil je graag deelnemen? Het is wel belangrijk om jezelf van te voren in te schrijven via www.nycmarathon.org. De kosten voor 2017 zijn bij het uitgeven van dit programma nog niet bekend ($50 2016). Je kunt op eigen initiatief hieraan deelnemen.

MEETING / SPREEKUUR
Ben je gisteren in New York aangekomen of heb je de meeting van gisteren gemist dan is er vandaag van 11.30 uur tot 12.00 uur nog een gelegenheid om vragen te stellen aan het team van Marathonworld in de lobby van hotel Holiday Inn Midtown.

MARATHONWORLD BIKE TOUR
Om 12.00 uur verzamelen we ons in de lobby van het Holiday Inn Midtown voor de New York City Bike Tour. Na een korte instructie van team Marathonworld ontvang je van ons een Bike Jack. We lopen eerst een paar minuten richting de Bike Shop om de fietsen op te halen. De Marathonworld Bike Tour is een leuke activiteit om delen van de stad te verkennen zonder dat jouw lijf teveel belast wordt zo vlak voor de marathon.

PASTA PARTY
Vanaf 16.00 uur tot ongeveer 20.00 uur kan je, samen met het team van Marathonworld of op eigen gelegenheid, deelnemen aan de Pasta Party. Onder het genot van achtergrond muziek kan je heerlijk eten en drinken. Je ontvangt bij het ophalen van jouw startnummer een entreebewijs voor deze party. Familie en vrienden kunnen via www.nycmarathon.org of op de marathonbeurs een ticket kopen. De party vindt plaats in Central Park ter hoogte van West 67th Street en Central Park West.

Zondag 5 november 2017

Dit is de dag waar je zo lang naar uit hebt gekeken, waar je zo lang voor hebt getraind, waarvoor je naar New York bent gekomen, dé dag van de New York City Marathon!

NEW YORK CITY MARATHON
Je mag heel vroeg uit de veren voor een gezamenlijk bustransfer naar het startterrein van de marathon. Onze bussen vertrekken vanaf hotel Fairfield Inn & Suites Downtown East en hotel Holiday Inn Midtown (tevens opstappunt voor degene die verblijven in het Hudson Hotel). Vanaf deze locaties vertrekken we gezamenlijk naar Ford Wadsworth op Staten Island, waar iedereen zich opmaakt voor het startmoment van de New York City Marathon. Voor meer informatie over de marathon (parcours, etc.) zie bovenstaande tabjes.

MEET & GREET POINT
Het team van Marathonworld richt voor de supporters en deelnemers een Meet & Greet Point in langs het parcours van de marathon, aan First Avenue tussen 59th & 60th Street. Hier kan je de lopers aanmoedigen voordat ze aan de laatste 16 kilometers beginnen. Je bent natuurlijk benieuwd naar het moment dat je elkaar even kan zien: “Hoe gaat het met je? Je kunt het! je redt het tot de finish!”. De laatste highfive en/of knuffel wordt gegeven en op naar de finish! Na het bezoek aan het Meet & Greet Point en het passeren van jouw loper, kan je eventueel naar de westzijde van Central Park 59th Street en Columbus Circle gaan. Hier kan je de lopers verwelkomen en feliciteren met hun geweldige prestatie!

MARATHONWORLD INCLUSIVE AFTER PARTY
Op zondagavond organiseren wij onze eigen Marathonworld After Party. Vanaf 19.00 uur tot ongeveer 21.00 uur zijn al onze lopers en supporters van harte welkom. Hier kan je gezellig napraten en jouw ervaringen delen met overige lopers uit onze groep. Dit onder het genot van een hapje en een drankje. En vergeet natuurlijk jouw welverdiende medaille niet!

Maandag 6 november / dinsdag 7november / woensdag 8 november 2018

Wanneer je op maandag terugvliegt dan word je u in de loop van de middag bij jouw verblijfsaccommodatie opgehaald. Wij hebben hiervoor een eigen bustransfer en je wordt naar de luchthavens JFK of Newark gebracht. Wanneer je op dinsdag op woensdag vertrekt, kan je nog een paar dagen van deze indrukwekkende stad genieten. Ook op dinsdag en woensdag word je naar de luchthaven gebracht per transfer. De aankomst op de luchthaven Amsterdam is de volgende ochtend. Wanneer je een afwijkende terugvlucht boekt dan is de transfer terug naar de luchthaven niet inbegrepen, maar dit kunnen wij uiteraard wel voor je regelen.

Inclusief

• Retourvluchten Amsterdam
• Startbewijs en ticket voor de Pasta Party
• X nachten verblijf in het hotel dat jouw voorkeur heeft
• Bustransfer luchthaven – hotel v.v.
• Bustransfer naar de start van de marathon. Vertrek vanaf het Holiday Inn Midtown
• Deelname aan de Marathonworld After Party
• Bij vertrek ontvang je ons reisprogramma en t-shirt (speciaal collector’s item)
• Begeleiding door het team van Marathonworld
• Meet & Greet Point voor onze supporters
• Trainingsschema’s en diverse nieuwsbrieven

Exclusief

• Uitgaven van persoonlijke aard
• Reis- en/of annuleringsverzekering incl. dekking van sportblessures
• Maaltijden gedurende jouw verblijf
• Vervoer naar en van Amsterdam
• Transfer bij een afwijkende terugvlucht

Begeleidingsprogramma

Vanaf het moment dat je definitief hebt besloten om met Marathonworld mee te gaan naar de New York City Marathon, ontvang je van ons:
• Trainingsschema’s tot aan vertrek
• Trainingstips en adviezen
• Nieuwsbrieven over de New York City Marathon
• Personal trainer tegen meerprijs*
*Tegen meerprijs is het mogelijk om jezelf voor te bereiden op de New York City Marathon samen met een personal trainer.

Klik hier voor het contactformulier om in contact met ons te komen.

Hotel Holiday Inn Midtown***

440 West-57th street

Al jaren onze vaste uitvalsbasis. Dit vier sterren hotel heeft ruime kamers en is ideaal gelegen voor een bezoek aan de stad. Omdat dit hotel een centrale ligging heeft kan jij je optimaal voorbereiden op de marathon zonder dat je grote afstanden hoeft te overbruggen. Een groot voordeel is ook dat het Holiday Inn Midtown vlakbij de finish ligt van de marathon in Central Park.

Ligging: Gelegen in Midtown Manhattan. Vlakbij bij de finish in Central Park en op ca. 5 minuten loopafstand van metrostation Columbus Circle.

Faciliteiten: Receptie, lobby, bar, lift, gratis wifi, fitness, ontbijtruimte (ontbijt niet inbegrepen) en winkeltje.

Kamers: Ruime en comfortabele kamers met 1 tweepersoonsbed of 2 tweepersoonsbedden (2 x queensize), aparte badkamer met bad/douche en toilet. Tv, telefoon, kluisje, koffie- en theezetfaciliteiten.

Verzorging: op basis van logies.

 

Hotel Hudson****

358 West -58th Street

Dit vier sterren hotel kenmerkt zich door een trendy entree en heeft een perfecte ligging nabij de finish van de New York City Marathon. Daarnaast is het hotel 1 blok verwijderd van het Holiday Inn Midtown hotel. Door deze fijne ligging kan jij je optimaal voorbereiden op de marathon. Ook vanuit dit hotel zijn er geen grote afstanden die je overbrugt.

Ligging: Het is gelegen aan 58th Street, tussen 8th/9th Avenue en op 1 blok van Broadway en dichtbij Central Park en Columbus Circle.

Faciliteiten: receptie, moderne lobby die met een roltrap/lift te bereiken is, restaurant, Hudson Bar en Library Bar.

Kamers:  kamers zijn klein maar ingericht met tv, wireless internet access, telefoon, airco en kluisje. Alle kamers hebben een badkamer voorzien van bad en/of douche en toilet.

Verzorging: op basis van logies.

 

Fairfield Inn & Suites Downtown East***

95 Henry Street

Wij bevelen je dit uitstekende 3 sterren hotel van harte aan. De kamers zijn prima verzorgd en met de metro bereik je snel alle overige delen van de stad. Dit hotel is prijstechnisch een aantrekkelijke keuze en is op basis van logies en ontbijt. Het hotel is verder van de finish van de marathon gelegen.

Ligging: Gelegen in Downtown Low East Side Manhattan. Dichtbij Chinatown en Little Italy en op ca. 5 minuten loopafstand van metrostation East Broadway. Prijstechnisch aantrekkelijk!

Faciliteiten: Receptie, lobby, lift, gratis wifi, fitness, ontbijtruimte (ontbijt inbegrepen) en winkeltje.

Kamers: Comfortabele kamers met 2 tweepersoonsbedden (2 x queensize), aparte badkamer douche en toilet. Tv, telefoon, koffie- en theezetfaciliteiten, kluisje, koelkast en magnetron.

Verzorging: op basis van logies en ontbijt.

Accommodaties

 

Running tips van de experts

Benieuwd hoe jij je het beste kan voorbereiden op de New York City Marathon? Jaarlijks mogen wij deze indrukwekkende marathon beleven en natuurlijk kunnen wij jou als de beste diverse tips geven.

Voorbereiding op de marathon

> Als voorbereiding op de New York City Marathon  ontvang je van ons per mail hardloopschema’s om naar de marathon toe te werken. Indien gewenst gewenst kan je naar jouw doel te werken samen met een personal trainer*.

* Tegen een meerprijs is het mogelijk om jezelf voor te bereiden op de New York City Marathon samen met een personal trainer. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

> Voor vluchten naar Amerika mag je 1 koffer van 23 kilo kosteloos meenemen.
Wanneer je nog een extra koffer mee wilt nemen, dien je hiervoor te betalen.
Deze informatie is terug te vinden op de site van de betreffende airline.

> Zet je voornaam op jouw loopshirt. Je zult ontelbare keren worden aangemoedigd door het uitzinnige publiek. Dit zal je zéker helpen wanneer het misschien even wat minder gaat.

> Via www.nycmarathon.org kan je extra tickets bestellen voor de pasta party.
Ook is er een extra verkoop van tickets op de Expo zodat je vrienden en familie ook kunt uitnodigen.

> Lopers ontvangen een gratis ticket van de pasta party bij het ophalen van het startbewijs.

> Tijdens de marathon staat er in de lobby van ons Holiday Inn hotel een mededelingenbord. Hier wordt de laatste informatie rondom de marathon op vermeld.

> Neem de gratis ferry naar Staten Island. Dan vaar je dicht bij het Vrijheidsbeeld en is er de gelegenheid om prachtige foto’s maken.

> Neem oude kleren mee naar het startterrein, deze houden je warm wanneer je moet wachten. Oude kleding wordt na de marathon geschonken aan het goede doel.

> Neem ook een extra paar sokken mee naar het startterrein. Vervang deze net voordat je gaat starten. Dan loop je met een droog en schoon paar sokken de marathon.

Tijdens de marathon

> Let vooral tijdens de start goed op het afval en kleding op het wegdek!

> Wanneer je over de finish komt, kijk dan niet meteen op je horloge om jouw tijd te checken.
Er wordt per deelnemer een finishfoto gemaakt en het is zonde wanneer je naar beneden kijkt.

Na de marathon

> Na de marathon kan je foto’s en een dvd bestellen via www.nycmarathon.org.

 

Welkom in het kloppende hart van de wereld, de plek waar dromen waar worden gemaakt en de stad die voorheen nog Nieuw-Amsterdam werd genoemd!

Het kloppende hart van de Verenigde Staten is volgens velen toch wel The Big Apple, The Capital of the World, The City of Dreams, The City So Nice They Named It Twice, The City That Never Sleeps, Empire City, Gotham, Hymie Town…..zoveel bijnamen, zoveel mogelijkheden in deze wereldstad van ongekende klasse.

Volgens zangeres Alicia Keys is New York een ‘concrete jungle where dreams are made of’, popster Madonna zong ‘I don’t like cities, but I like New York’ en Frank Sinatra ‘wants to be a part of it’. Verblijf meerdere dagen in de stad om er zeker van te zijn dat je niets mist. Voor een betaalbare prijs kan je jezelf in de stad uitstekend per metro verplaatsen, maar ook de welbekende Yellow Cabs domineren het straatbeeld. De stad is opgedeeld in vijf stadsdistricten met ieder een eigen karakter en identiteit.

Brooklyn

Brooklyn Bridge

Stadsdeel Brooklyn staat bekend om de musea, het nachtleven, de attracties en stranden van Coney Island, het New York Aquarium en de bijzondere Brooklyn Bridge die het stadsdeel met Manhattan verbindt. De Bronx is de plek waar John F. Kennedy opgroeide. Hier vind je onder andere het Yankee Stadium, de Bronx Zoo en de botanische tuinen. Het district Queens is een smeltkroes van culturen en het thuis van onder andere de New York Mets en Amerika’s langste stedelijke strand, Rockaway Beach.

Manhattan

Manhattan

Op Staten Island hangt een rustige sfeer en kunt u terecht voor koloniale huizen en de Gateway National Recreation Area. Maar het bekendste district is toch wel Manhattan, de plek van de wereldberoemde skyline en het kloppende hart van New York City. Manhattan is opgebouwd in rechte blokken en straten. De enige diagonale straat is Broadway. Deze 20 kilometer lange straat vindt haar weg langs hoogtepunten als Union Square, het beroemde Flatiron Building en Times Square. Times Square is een verzamelplaats voor theaters met beroemde Broadway producties.

 

Omgeving Times Square

TimeSquare

In de omgeving van Times Square, in de wijk Mid Town, ligt ook het shopwalhalla Fifth Avenue, de Grand Central Terminal waar dagelijks 500.000 mensen komen, het architectonische Chrysler Building, de neogotische St. Patrick’s Cathedral, de Public Library en het Museum of Modern Art. Je kunt in deze wijk het iconische Empire State Building of het Rockefeller Center bezoeken voor een waanzinnig uitzicht over de stad.

 

Central Park

Central Park

Vanuit de top van beide gebouwen ziet u onder andere Central Park, de achtertuin van de stad en een verzamelplaats van bossen, wateren, bruggen, sportende mensen, muzikanten, een kasteel, een schaatsbaan, het Metropolitan Museum of Art, een dierentuin en Strawberry Fields. Central Park is daarnaast de ideale plek om te verblijven als je de marathon gaat lopen. Het meetingpoint van Marathonworld en de twee basishotels, Holiday Inn Midtown*** en Hudson hotel****, zijn in dit district gelegen.

 

Lower manhattan

Statue of Liberty Vrijheidsbeeld
In het uiterste puntje van Manhattan ligt de wijk Lower Manhattan, de plek waar op 9 september 2001 de wereld even stil stond vanwege de aanslagen op het World Trade Center. Ground Zero is vandaag de dag een gedenkplek maar gelukkig ook weer een plek van de toekomst. In de afgelopen jaren is namelijk hard gewerkt aan de bouw van de Freedom Tower met bijbehorende kantoren, musea en bedrijfsruimten. In Lower Manhattan vind je ook Wall Street en de New York Stock Exchange, het financiële hart van New York City. Sta je aan de waterkant in Lower Manhattan, dan kijk je recht op Liberty Island waar het Vrijheidsbeeld trots op New York uitkijkt en Ellis Island, de plek waar de grootste migratie ter wereld heeft plaatsgevonden. We kunnen nog wel even doorgaan, want de lijst met mogelijkheden is eindeloos.

Eten en drinken

Van wereldklasse dineren tot het perfecte stukje cheesecake, van een New York Pizza tot Starbucks op iedere hoek van de straat voor een smakelijke kop koffie. China Town, Little Italy, Madison Square Garden voor concerten en sportwedstrijden, TriBeCa, de plek voor films, galeries en evenementen. Van ’s werelds grootste kunstcollecties tot een concert in Carnegie Hall. Winkelen bij luxe shops van topontwerpers en snuffelen op vlooienmarkten.

Nachtleven

Het bruisende nachtleven verkennen of een ontspannen tocht maken over de wateren met een Circle Line Cruise. De stad is 24/7 in beweging. Of je nu midden in de nacht trek krijgt in een cheeseburger of het nachtleven van New York wilt verkennen, ‘The City Never Sleeps’.

Wil je graag na afloop van de marathon je verblijf verlengen of een doorreis maken naar een andere bestemming in de Verenigde Staten? Op basis van jouw wensen maken wij graag een reisvoorstel op maat. Klik hier voor het contactformulier om in contact met ons te komen.

Heb je het contactformulier ingevuld? Wij nemen binnen 48 uur contact met je op. Voor vragen neem gerust telefonisch contact met ons op via 0413 337 776.

Vertrekdata & prijzen

Nr. Vertrekdatum Datum terug Vlucht Accommodatie Prijs
1 02-11-2017 08-11-2017 Amsterdam via IJsland
New York*
Fairfield Inn & Suites Downtown East (2pk, incl. ontbijt en incl. startbewijs) € 2190 p.p.
2 02-11-2017 08-11-2017 Amsterdam via IJsland
New York*
Holiday Inn Midtown (2pk, incl. startbewijs) € 2450 p.p.
3 02-11-2017 08-11-2017 Amsterdam via IJsland
New York*
Hudson (2pk, incl. startbewijs) € 2436 p.p.
4 03-11-2017 09-01-2017 Amsterdam
New York*
Fairfield Inn & Suites Downtown East (2pk, incl. ontbijt en incl. startbewijs) € 2284 p.p.
5 03-11-2017 09-11-2017 Amstedam
New York*
Holiday Inn Midtown (2pk, incl. startbewijs) € 2543 p.p.
6 03-11-2017 09-11-2017 Amsterdam
New York*
Hudson (2pk, incl. startbewijs) € 2530 p.p.

Offerte aanvragen

Let's keep in touch!

Klik hier!